ForumAdasi.Com

ForumAdasi.Com (https://www.forumadasi.com/)
-   Mitoloji (https://www.forumadasi.com/mitoloji/)
-   -   Andromeda Kimdir? | Yunan Mitolojisi (https://www.forumadasi.com/mitoloji/1156-andromeda-kimdir-yunan-mitolojisi.html)

Zeze 14 Temmuz 2022 10:56

Andromeda Kimdir? | Yunan Mitolojisi
 
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Andromeda, Aithopia kralı Kepheus ile Kassiopeia'nın kızı, Perseus'un eşi.

Bir akşam üzeri, Medusa'nın başını kesmiş olan Perseus, şark ülkelerine yaklaştığı sırada yeni bir macera ile karşılaşır.

Yolculuğu sırasında Andromeda ile yolları kesişir. Andromeda'nın annesi Kassiopeia kendi güzelliğini deniz tanrıçalarından daha üstün gördüğü için Poseidon'u kızdırmıştır. Poseidon Kraliçenin küstahlığını cezalandırmak için Aithopia'yı yok etmesi amacıyla bir deniz canavarı gönderir. Kassiopia'nın kızı Andromeda bu deniz canavarına kurban edilirse Aithopia ve diğer herkes kurtulacaktır. Andromeda bir kayaya zincirle bağlanır ve canavarın gelişini bekler. Perseus kızı kurtarır ve onunla evlenir. Ancak düğünde Andromeda'nın amcası ve eski nişanlısı Phineus adamlarıyla gelir ve Andromeda'yı alıkoymaya kalkar. Bazı kaynaklara göre Perseus grubu tek başına alt eder. Ancak çeşitli yazılarda bunu Medusa'nın başını kullanarak yaptığı söylenir. Sonunda Perseus ile evlenmiş ve Alkaios, Elektryon ve Sthenelos adında üç oğlu olmuştur.


Saat: 17:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.