ForumZirve.Net, Forum, Forum Sitesi, Forumlar

Forum KayıtForum Kayıt ForumForum AlbümAlbümler MesajlarMesajlar GruplarGruplar Üye GruplarıYönetim ZirveFM DinleZirveFM TwitterTwitter FacebookFacebook İletişimİletişim
 
Tema Rengi Seçiniz :
Forum Forumlar Forum Sitesi Forum Grup Forum Albüm Forumları Okudum
Go Back   ForumZirve.Net - Forum, Forumlar, Forum Sitesi Eğitim & Öğretim İlköğretim Matematik
ForumZirve.Net'e Reklam Vermek İçin: info@forumzirve.net

Uzunluk Ölçüleri İle İlgili Problemler

 Matematik forumlarında yer alan Uzunluk Ölçüleri İle İlgili Problemler konusu, Uzunluk Ölçüleri İle İlgili Problemler Uzunluk Ölçüleri İle İlgili Problemler Uzunluk Ölçüleri İle İlgili Sorular - 3.Sınıf Uzunluk Ölçüleri Testi - - İlköğretim 3. Sınıf Problemleri 1. Uzunlukları ölçmek için ...


Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 05-Ocak-2012, 15:32   #1 (permalink)
Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır.~
Doğru Uzunluk Ölçüleri İle İlgili Problemler

Uzunluk Ölçüleri İle İlgili Problemler

Uzunluk Ölçüleri İle İlgili Sorular - 3.Sınıf Uzunluk Ölçüleri Testi - - İlköğretim 3. Sınıf Problemleri




1. Uzunlukları ölçmek için aşağıdaki birimlerden hangisi kullanılır?
A. litre B. kilogram C. metre




2. Metre kısaca hangi simgeyle gösterilir?
A. kg B. m C. L




3. Aşağıda verilen uzunluklardan hangisi daha büyüktür?
A. 1 cm B. 1 m C. 50 cm




4. Bir terzinin 4 m kumaşı vardı. 1 m 85 cmsi ile elbise dikti. Terzinin ne kadar kumaşı kalmıştır?
A. 2 m 15 cm
B. 3 m 45 cm
C. 1 m 15 cm



5. Berke'nin babasının boyu 1 m 70 cm, annesinin boyu ise 1 m 57 cm'dir. Annesinin boyu babasının boyundan ne kadar eksiktir?
A. 23 cm B. 33 cm C. 13 cm




6. Sınıfımızın duvarının uzunluğu 6 m dir. 2 m 80 cm sini boyadığımıza göre boyanmayan ne kadar duvar kalmıştır?
A. 2 m 40 cm B. 3 m 20 cm C. 4 m




7. Annem aldığı 3 m 50 cm lik kumaştan 3 tane yarım metrelik parça keserek sehpa örtüsü dikti. Kumaştan ne kadar kumaş artmıştır?
A. 1 m B. 2 m C. 3 m



8. Ezgi nin atlamak için 2 m 60 cm ipi vardı. Rahat atlamaları için annesi de 2 m 40 cm daha ip verdi. Ezgi iki ipi uc uca eklediğinde ne kadar ipi olur?
A. 6 m B. 5 m C. 4 m


9. Halımızın boyu 3 m, eni ise 2 m 45 cm dir. Boyu eninden ne kadar fazladır?
A. 55 cm B. 65 cm C. 75 cm


10. Yürümeyi yeni öğrenen bir bebek her gün bir önceki gün yürüdüğünden 3 m fazla yol yürümektedir. Bebek birinci gün 9 m yol yürüdüğüne göre 5 günde kaç metre yol yürümüş olur?
A. 7500 cm
B. 4500 cm
C. 1500 cm


11. 7 metrelik kumaşın 4 yarım metrelik kısmı kullanılmıştır. Geriye kaç cm lik kısmı kalmıştır?
A. 400 cm B. 500 cm D. 600 cm


12. Beyza 2 m lik kumaşın 3 çeyrek metrelik kısmıyla bir gömlek dikmiştir. Bu kumaştan ne kadar artmıştır?
A. 1 m 75 cm B. 75 cm C. 1 m 25 cm



13. Ezgi nin bir karışı 12 cm gelmektedir. Ezgi bilgisayar masasının boyunu ölçtüğünde 10 karış geldiğini gördü. Masanın boyu aşağıdaki seçeneklerden hangisi olamaz?
A. 1 m 20 cm
B. 120 cm
C. 12 m


14. Bir tuğlanın eni 20 cm dir. Bir duvar ustası 10 tane tuğlayı üst üste koyarak duvar ördüğüne göre, duvarın yüksekliği kaç m olur?
A. 1 m B. 2 m C. 3 m



Cevaplar
1-C
2-B
3-B
4-A
5-C
6-B
7-B
8-B
9-A
10-A
11-B
12-C
13-C
14-B


alıntııdr


» Uzunluk Ölçüleri İle İlgili Problemler - www.ForumZirve.Net

  Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Yukarıdaki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Etiketler
ile, ilgili, olculeri, problemler, uzunluk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:37.

Forum Künyemiz
Uyarı

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2011 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
Açılış Tarihi : 05.12.2011
Kuruluş Tarihi : 20.11.2011
Hazırlayan & Tasarlayan : ForumZirve
 

Sosyal paylaşım platformu olan ForumZirve.Net sitemizde, kullanıcılar 5651 sayılı kanunun ilgili maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan sorumludur, kullanıcı kaynaklı herhangi bir durumdan ForumZirve.Net sitesi sorumlu değildir. Tüm hukuksal bildirimleriniz/sorunlarınız/istekleriniz ve şikayetleriniz için İletişim panelinden bizlere ulaşabilirsiniz, ForumZirve.Net yönetimi en geç "3" iş günü içerisinde dönüş yapacaktır. Platformumuz; kişilik ve telif hakları korunumu, illegal paylaşım ve korsanla mücadele konusunda yetkililere yardımcı olmayı ilke edinmiştir.

www.ForumZirve.Net © 2011-2014
Forum Forumlar Forum Sitesi Etiket Sitemap