Forum Logo  

Anasayfa Forum Duyuruları Yönetim İletişim
 -
Geri Git   ForumAdasi.Com > Kadınların Dünyası > Güzellik ve Moda > Vücut ve Cilt Bakımı


Saunanın Cildiniz İçin Faydaları Neler?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Yeni Cevap
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Haziran 2023, 00:43   #1
Çevrimdışı
Papatya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Postbit bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Saunanın Cildiniz İçin Faydaları Neler?

Saunanın Cildiniz İçin Faydaları Neler?

Saunanın Cildiniz İçin Faydaları Neler?

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Özellikle gözenek temizliği konusunda cilt sağlığınıza önemli faydaları bulunan saunanın etkilerini sizin için derledik...

Saunalar, Finlandiyalıların dağ yamaçlarına kulübeler kazarak veya kütük kabinler inşa ederek yaptıkları yüzyıllar öncesine dayanan rahatlama ve gençleşme yöntemleri. Terleme ve doğal olarak gözeneklerinizi açmasıyla akneye karşı savaşmaktan cildinizi gençleştirmeye kadar birçok etkisi bulunan saunanın faydalarına göz atalım.

Gözeneklerinizi açarak akneyle savaşır

Vücudunuzun soğuma yollarından biri de gözeneklerinizi açıp terlemektir. Bu nedenle saunada olmak gözeneklerinizin "çalışmasına" yardımcı olur ve bu sayede onları temizler. Tıkalı gözeneklerin tümü sivilce oluşumuna yol açar. Sebum, cildinizi nemli tutmak için hayati önem taşırken aynı zamanda cildinizin hücrelerine önemli besin maddeleri de yüklemeye yardımcı olur. Bu besinler yüzünüze genç ve canlı bir görünüm kazandırmaya yardımcı olurlar. Fakat fazla sebum; ölü deri hücreleri, bakteriler ve kirle birleşince akneye yol açar. Saunaya gitmek ve gözeneklerinizden ter atmak, bu durumu önlemeye yardımcı olur.

Toksinlerin atılmasına yol açar

Terleme yoluyla, cildinizden toksinleri atarsınız ve bu süreç cildiniz ve aslında tüm vücudunuz için son derece onarıcı ve canlandırıcı bir etkiye sahip. Vücutta biriken bu zehirli maddelerin vücuttan atılmaması durumu ise kan dolaşımından kaslara kadar birçok bölgede etki doğuruyor.

Kan dolaşımını artırır

Saunalarda zaman geçirmek, cildiniz için daha iyi bir kan dolaşımı elde ettiğiniz anlamına gelir. Bu durum ise cildinizin gözle görülür olarak daha sağlıklı ve daha iyi görünmesini sağlayar. Artan dolaşım sayesinde cildinizin daha pembe ve parlak göründüğünü siz de fark edebilirsiniz. Saunada terlediğinizde, bu, cildinizin yüzeyine ek oksijen ve besinlerin çekilmesi anlamına gelir. Bu işlem aynı zamanda yüzünüzün ve vücudunuzun doğal olarak ve herhangi bir toksik veya tıkayıcı etkiye sahip kimyasal maddeler barındırmadan nemlenmesine yardımcı olur.

Kolajen artırımına yardımcı olur

Yaş aldıkça cilt problemleri sivilceleri tedavi etmekten yaşlanma belirtilerini tedavi etmeye evriliyor. Yaşlanmanın en büyük belirtilerinden biri ise ciltte dolgunluk kaybı. Bu dolgunluk, kendi vücudumuz tarafından doğal olarak üretilen kolajenden gelir. Ancak yaşlandıkça vücudumuz bu üretimi yavaşlatır. Kolajen çok faydalıdır çünkü cildimiz de dahil olmak üzere organlarımıza ve dokularımıza esneklik ve güç sağlar. Saunaya gittiğinizde ve terlediğinizde, sauna vücuttaki kolajen üretimini artırır.


alıntı



[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
  Alıntı
Yeni Konu Yeni Cevap

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
cildiniz, faydaları, neler, saunanın, İçin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 07:24.

Forum Bilgileri
Hukuki Aydınlatma Metni
ForumAdası, tüm hakları saklıdır.

Kurucu: Jön TüRk
Forum Sorumlusu: Zeze
Geliştiriciler: Regex & Cry
Tasarımcı: Mango

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Altyapı bilgilerini okuduğunuz vBulletin yazılımı ForumAdası üzerinde lisanslı bir şekilde kullanılmaktadır.
ForumAdası; internet ortamında kullanıcıların içerik üretmelerine, bu içeriklerin de önceden onaya tabi tutulmaksızın yayımlanabilmesine olanak sağlayan bir forum sitesidir. Forum siteleri, tıpkı sosyal medya ve interaktif sözlükler gibi 5651 sayılı kanunun 2. maddesinin 1. fıkrasının "m" bendine göre Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermekte olan, hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten platformdur.
5651 sayılı kanunun 5. maddesine göre yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Başka bir deyişle ForumAdası üzerinden yapılan yazılı, görsel ya da işitsel paylaşımlardan doğabilecek yasal sorumluluk, mezkur içeriği paylaşan ForumAdası üyesi gerçek kişilere aittir. İlgili kanunun anılan maddesinin 2. fıkrasında da çok açık bir biçimde öngörüldüğü üzere; yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8 inci ve 9 uncu maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Açıklanan hukuki dayanaklar temelinde, hak ihlâli iddiasında bulunan hak sahipleri İLETİŞİM linkinden yer sağlayıcı ForumAdası yöneticilerine ihtarda bulunarak bahse konu hususu tebliğ etmeleri halinde incelemeler yapılıp, en geç 2 gün içerisinde gerekli işlemler tesis edilecektir.

5101 sayılı yasayla degişik 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince ForumAdası üzerinde telif hakkı bulunan MP3, video vb. eserlerin paylaşımı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hak sahipliği verilmiş olan MÜ-YAP tarafindan yasaklanmış olup, yasal işlem olması halinde, paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kurum ile paylaşılacaktır.