ForumZirve.Net, Forum, Forum Sitesi, Forumlar

Forum KayıtForum Kayıt ForumForum AlbümAlbümler MesajlarMesajlar GruplarGruplar Üye GruplarıYönetim ZirveFM DinleZirveFM TwitterTwitter FacebookFacebook İletişimİletişim
 

Forum Forumlar Forum Sitesi Forum Grup Forum Albüm Forumları Okudum
Go Back   ForumZirve.Net - Forum, Forumlar, Forum Sitesi Hayatın İçinden Yemek Tarifleri Dünya Mutfağı
ForumZirve.Net'e Reklam Vermek İçin: info@forumzirve.net

Norveç'in Ünlü Yemekleri

 Dünya Mutfağı forumlarında yer alan Norveç'in Ünlü Yemekleri konusu, Norveç'in Ünlü Yemekleri Norveç'in Ünlü Yemekleri Norveç'in Ünlü Yemekleri şu şekildedir..Oslo Usulü Yumurta ,Norveç Türlüsü,Norveç Keki,Norveç Çorbası,Balık çorbası ,Elmalı Norveç Keki,Norveç Somon Izgara,Norveç Bisküvileri.. Norveç'in Ünlü Yemekleri Tarifleri Oslo Usulü ...


Yeni Konu aç Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 08-Eylül-2012, 02:26   #1 (permalink)
Kullanıcıların Profil Bilgileri Misafirlere Kapatılmıştır.~
Standart Norveç'in Ünlü Yemekleri

Norveç'in Ünlü Yemekleri

Norveç'in Ünlü Yemekleri şu şekildedir..Oslo Usulü Yumurta ,Norveç Türlüsü,Norveç Keki,Norveç Çorbası,Balık çorbası ,Elmalı Norveç Keki,Norveç Somon Izgara,Norveç Bisküvileri.. Norveç'in Ünlü Yemekleri Tarifleri

Oslo Usulü Yumurta

Malzemeler

7 yumurta
1+1/2 çorba kaşığı Tereyağı
7 ançüez filetosu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Yapılışı

Orta boy bir tavada, Tereyağını orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, ateşi biraz kısıp yumurtaları teker teker tavaya kırarak 2-3 dakika, akları katılaşana kadar, üstlerine erimiş tereyağdan gezdirerek pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, bir spatulayla yumurtaları biçimlerini bozmadan, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Her yumurtanın akına 1 ançüez filetosu yerleştiriniz. Üstlerine kırmızıbiber ve maydanozu serpip, servis ediniz.


Norveç Çorbası

Malzemeler

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
4 küçük patates (kabukları soyulup, iri zar biçiminde doğranmış)
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
2 orta boy salatalık (kabukları soyulup, kalın dilimlenmiş)
250 gr (1 su bardağı) krema

Yapılışı

Yağı, büyük bir tencerede, orta ateşte eritip, soğanları koyarak 3-4 dakika, pembeleşene kadar pişiriniz. Patatesleri ekleyip 4 dakika, sürekli karıştırarak kızartınız.
Unu serpip, tavuk suyunu yavaş yavaş, sürekli karıştırarak akıtınız. Limon suyu, tuz, biber, defne yaprağı, dereotu ve salatalık dilimlerini katıp çorbayı sürekli karıştırarak kaynatınız.
Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını iyice kısarak, çorbayı arasıra karıştırarak pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı büyük bir kasenin üstüne oturtulmuş tel süzgeçten tahta bir kaşığın tersiyle ezerek geçiriniz. (Süzgeçte kalan posayı ve defne yaprağını atınız.)
Çorbayı yeniden tencereye boşaltıp, kremayı katarak ağır ateşe oturtunuz. Sürekli karıştırarak, 3-4 dakika ısıtınız.
Tencereyi ateşten indirip, çorbayı ısıtılmış bir kaseye boşaltarak servis ediniz.
İsterseniz üzerini ince salatalık dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.



Elmalı Norveç Keki

Malzemeler

2 yumurta
225 gr pudra şekeri
100 gr yağ
150 gr sütün üstünde tutan kaymak
175 gr un
3 çay kaşığı kabartma tozu
3-4 elma

Yapılışı

20 x 30 cm. boyundaki tepsiyi yağlayıp un serpiştirin. Yumurtalarla şekerin 200 gr'mını, karışım koyulaşıp krem haline gelene dek ve yukarı kaldırıldığında iz bırakacak biçimde olana dek çırpın. Yağ ve sütü başka bir tencereye koyun. Kaynama noktasına ulaşana dek karıştırın ve bu durumdayken yumurtalarla şeker karışımına ekleyin. Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra unun topaklanmamasına özen göstererek karışıma katın. Karışımı hazırlanan tepsiye boşaltın. Elmaların kabuğunu soyup ortalarını aldıktan ve dilimledikten sonra hamurun üstüne dizin. Üzerine de kalan şekeri serpip, orta kızgınlıktaki fırında iyice kabarıp rengi kızarana dek 20-25 dakika pişirin. Tepside soğumasını bekleyin ve dilimlere kesip servis yapın.


» Norveç'in Ünlü Yemekleri - www.ForumZirve.Net

  Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Yukarıdaki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.

Etiketler
norvecin, unlu, yemekleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:59.

Forum Künyemiz
Uyarı

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2011 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
Açılış Tarihi : 05.12.2011
Kuruluş Tarihi : 20.11.2011
Hazırlayan & Tasarlayan : ForumZirve
 

Sosyal paylaşım platformu olan ForumZirve.Net sitemizde, kullanıcılar 5651 sayılı kanunun ilgili maddesine ve TCK'nın 125. maddesine göre yaptıkları paylaşımlardan sorumludur, kullanıcı kaynaklı herhangi bir durumdan ForumZirve.Net sitesi sorumlu değildir. Tüm hukuksal bildirimleriniz/sorunlarınız/istekleriniz ve şikayetleriniz için İletişim panelinden bizlere ulaşabilirsiniz, ForumZirve.Net yönetimi en geç "3" iş günü içerisinde dönüş yapacaktır. Platformumuz; kişilik ve telif hakları korunumu, illegal paylaşım ve korsanla mücadele konusunda yetkililere yardımcı olmayı ilke edinmiştir.

www.ForumZirve.Net © 2011-2014
Forum Forumlar Forum Sitesi Etiket Sitemap